פול למי אסור?
פול – פצצת אנרגיה אבל לא לכולם מותר!
אנשים בעלי חוסר באנזים G6PD, חייבים להימנע מאכילת פול. הם למעשה “אלרגיים לפול”, בעלי רגישות מאוד גבוהה לפול.
אכילת פול יכולה לגרום לדימומים או פירוק של כדוריות הדם האדומות ועל כן עליהם להמנע מאכילת פול לחלוטין.
ישנם 3 סוגים שונים של פול :
1. פול רחב.
2. פול מצרי.
3. פול ירוק.
פול רחב
פול לנשנוש ממש כמו אדממה. תבלו במעט שמן זית, מלח, מעט סומק ושום כתוש או כמון.
פול מצרי
פול שבדרך כלל מוסיפים למנת חומוס – אבל לא רק.
כאשר משתמשים בפול זה לבישול, הוא מקבל רוטב מעט מתקתק ובצבע שוקולדי. שילוב פול מצרי עם תבשילי בטטה למשל, הטעם והמרקם עובד מצויין.
פול ירוק
תוספת מעולה לסלטים, מוקפצים ומאכלים קרים. לרוב תמצאו אותו בסופר באריזות באגף הקפואים.