מתכון לטארט פרג ואגסים

טארט הוא מאפה עם תחתית פריכה של בצק עלים או בצק שמרים שמעליו מילויים שונים. הטארט האהוב עליי ביותר בעולם הוא טראט פרג ואגסים, שילוב פשוט לכאורה שיוצר טעם מהמם וייחודי. פורים כידוע הוא חג שבו הפרג פופולרי ומתמיד ולרגל החג המתקרב, החלטתי לפנק אתכם במתכון מיוחד שיהיה הלהיט של פורים.

המצרכים הדרושים לבצק

300 גרם קמח (2 כוסות ו-2 כפות)

200 גרם חמאה קרה

60 גרם אבקת סוכר (6 כפות)

½ כפית תמצית וניל

שתי ביצים גודל L

המצרכים הדרושים למלית הפרג

250 גרם סוכר (רבע כוס)

350 גרם חלב (רבע כוס)

100 גרם דבש (5 כפות)

100 גרם חמאה

100 גרם אבקת שקדים (שליש כוס)

300 גרם פרג (חצי כוסX4)

גרידת לימון (מלימון אחד)

המצרכים הדרושים לאגסים מבושלים

4 אגסים שלמים וקלופים

1 ליטר מים (רבע כוסX4)

200 גרם סוכר

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

לקחתי את המיקסר והכנסתי פנימה קמח, חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר. ערבבתי את הכל במשך 30 שניות במהירות בינונית. לתערובת שנוצרה מוסיפים את הביצים ומפעילים במהירות גבוהה את המיקסר לדקה נוספת. אתם אמורים לראות כדור בצק אותו ניתן להקשיח עם כף אחת של מים. לאחר מכן עטפתי את הכדור והכנסתי אותו לקירור למשך שעה לכל הפחות.

בינתיים מכינים משטח עם מעט קמח. לאחר שהוצאתי את הכדור מהמקרר התחלתי בפעולת רידוד לעובי של כשלושה סנטימטרים. הילדים שיגעו אותי, אבל לא שכחתי לרפד את התבנית ולהסיר עם סכין את העודפים. לאחר מכן, הטארט נכנס לפריזר כדי שיתקשה. עכשיו, מגיע השלב המעניין.

אופן הכנת המלית

הרתחתי בסיר על אש בינונית את החלב, הסוכר, החמאה והדבש. הוספתי אבקת שקדים ובישלתי שתי דקות. הכנסתי פנימה את הפרג לעוד שתי דקות של בישול. כמעט שכחתי לציין: לא להפסיק לבחוש כל הזמן. לאחר מכן הוספתי את גרידת הלימון ואז אפשר להוריד את הסיר מהאש. כעת דרושות שעתיים לפחות של המתנה.

אופן הכנת האגסים

הרתחתי סיר על אש בינונית עם כל המצרכים המפורטים להכנת האגסים המבושלים. לאחר מכן הנמכתי את האש ובישלתי את הכל במשך חמש דקות. האגסים נהיו רכים יותר, אבל שימו לב שלא להפריז בבישול ולא להפוך אותם לרכים מדי. בסוף, הורדתי את הסיר מהאש ונתתי לו להתקרר.

כעת הגענו לשלב הסופי. קודם כל חתכתי כל אגס מבושל בשליש התחתון שלו. הוצאתי מהפריזר את בסיס הטארט, הכנסתי לתוכו את מלית הפרג וכל אחד מהאגסים (החלקים הגדולים שלהם) והנחתי אותם על המלית.

ועכשיו, איזה כיף, מנוחה. לא לפני שהכנסתי לתנור ואפיתי בחום של 170 מעלות למשך 35 דקות. זהו, הכל מוכן, שיהיה בתיאבון עם טארט אגסים ופרג שיפיל את הטועמים מהרגליים.

מתכון לטארט פרג ואגסים