“אמא, אני רוצה רק פיתה עם שוקולד”. נשמע לכם מוכר המשפט הזה? אז אחרי ששמעתי אותו בכל בוקר במשך שנה שלמה החלטתי שזהו, די, הגיע הזמן לשינוי. אם זה תלוי בילדים, הם הרי יאכלו רק פיתה עם שוקולד כל יום, כל היום. אבל זה תלוי קודם כל בהורים ובשביל זה אנחנו צריכים להכיר להם אלטרנטיבות, כלומר ממרחים בריאים וטעימים.
לפניכם מספר ממרחים טבעיים מומלצים. גיליתי שהילדים התרגלו אליהם מהר מאוד והתחילו לבקש אותם בלי שהצעתי. זה ממש עזר להם לשכוח את ממרח השוקולד שאט אט נעלם מהבית.
ממרח חלבה
ממרח חלבה של שקד תבור הוא אופציה מתוקה, בריאה ומצוינת להתחיל איתה כאשר הילד מקובע על ממרח שוקולד. הממרח עשוי משילוב של דבש עם זרעי שומשום טחונים. הוא מכיל 50% טחינה גולמית העשויה מזרעי שומשום שלמים טחונים ואלה עשירים בנוגדי חמצון, חלבונים, ברזל, ויטמין B וסידן.
ממרח קשיו
ממרח נהדר שיותר ויותר מבוגרים לומדים לאהוב, ויכול בהחלט להתאים גם לילדים. מרכיב מצוין בסנדוויץ’ עם ירקות והכי חשוב – בריא מאוד. אגוזי קשיו אמנם מכילים שומנים בכמות גבוהה, אך הם עשירים בברזל, אשלגן, מגנזיום ואבץ. ממרח קשיו מספק טעם עדין ומעורר תיאבון. להכיר ולהתמכר.
ממרח אבוקדו
ממרח בסיסי שכמעט כולם אוהבים. כשעושים אותו נכון ועם אבוקדו בשל וטוב, זהו מעדן אמיתי. שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור הם כל מה שצריך. רצועות של גבינה בולגרית או גבינת עיזים על גבי הממרח ישדרגו את הסנדוויץ’ עם מליחות מעודנת ומרקם נהדר. ממרח אבוקדו הוא בדיוק המרכיב התזונתי שהילד שלכם צריך.
ממרח אגוזי מלך
אכילת אגוזי מלך כחלק מתזונה מאוזנת מורידה את רמות הכולסטרול הרע ואת רמות השומנים בדם. אגוזי מלך הם מקור עשיר לחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 אשר מסייעות בהפחתת תהליכים דלקתיים ומניעת מחלות רבות. ניתן להוסיף לממרח דבש או סילאן כדי להמתיק אותו ולהתאים אותו יותר עבור ילדים.
ממרח פלפלים
פלפלים אדומים מכילים ויטמינים ומינרלים, ביניהם הליקופן המקנה לפלפל את צבעו ומהווה נוגד חמצון חזק. ממרח העשוי מפלפלים אדומים יכול להיות מעט פיקנטי ולהשתלב מצוין עם גבינה בולגרית 5%.
ממרח חמאת בוטנים ביתית
חמאת הבוטנים התעשייתית מכילה מייצבים ושומן, אך אם מכינים גרסה ביתית ניתן לווסת אותה. שתי כוסות של בוטנים קלויים וקלופים ושתי כפות של שמן בוטנים או שמן קנולה יכולים להשתלב היטב וניתן להוסיף גם כף דבש בשביל המתיקות. יתרון גדול בממרח כזה: הוא יכול להישמר במקרר לפרק זמן ארוך יחסית, של עד שבועיים.