זוכרים שהיינו ילדים וארטיק קרח עלה שקל? היינו עוברים במכולת ותמורת שקל אחד מקבלים את כל האושר שהיינו צריכים. היום רובנו כבר הורים לילדים ואנחנו נדהמים שארטיק קרח כבר עולה 3-4 שקלים ושלל ארטיקים ממותגים של כל מיני סדרות טלוויזיה מצוירות נמכרים בעשרה שקלים ויותר תמורת מנה מופרזת של צבעי מאכל וטעם. אז היום מי שרוצה להשקיע יכול לעשות לילדים שלו (ולעצמו) ארטיקים טבעיים שווים במיוחד.
איך עושים ארטיק טבעי תוצרת בית?
זה ממש פשוט. הרצוי זה מתקני פלסטיק/ סיליקון לארטיקים, אבל גם המצוי יכול להספיק: סתם כוסות פלסטיק עם כפית שתשמש כמקל, או מכלי יוגורט ריקים. אם לא מדובר במתקן ייעודי לארטיק, הוסיפו את המקלות לאחר שעתיים של הקפאה ואז החזירו למקפיא לכמה שעות נוספות. הקפידו לא למלא עד הסוף מאחר שהנפח גדל בעקבות ההקפאה.
עבור ארטיק טבעי צריך כמובן את פירות העונה ועדיף להשתמש בפירות בשלים, אפילו כאלה שנראים כבר בשלים מדי. אפשר לשלב תבלינים, עשבי תיבול ואפילו אגוזים.
ועכשיו, קבלו כמה מתכונים.
ארטיק מנגו–קוקוס (שישה ארטיקים)
מצרכים
1 מנגו בשל, מקולף וחתוך לקוביות
כף מיץ לימון
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מי סוכר (מים וסוכר ביחס של 1:1)
הכנה: טוחנים הכל בבלנדר. טועמים ומתאימים את המתיקות בהתאם לצורך. מחדירים את הבלילה לתבניות הארטיקים ומקפיאים.
ארטיק לימונענע (שישה ארטיקים)
מצרכים
1/2 כוס מיץ לימון סחוט או ליים
2/3 כוס מי סוכר (מים וסוכר ביחס של 1:1)
כוס מים
חופן עלי נענע
הכנה: טוחנים הכל בבלנדר. טועמים ומתאימים את המתיקות בהתאם לצורך. מחדירים את הבלילה לתבניות הארטיקים ומקפיאים.
ארטיק יוגורט אפרסק
מצרכים
400 מ“ל יוגורט 1.7%
2 כפות דבש
1 כפית מחית וניל
2 כוסות אפרסק חתוך לקוביות
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כף דבש
הכנה: מערבבים יוגורט, דבש ומחית וניל.
טוחנים בבלנדר את מחית האפרסק: אפרסק, מיץ תפוזים ודבש.
ממלאים את התבנית ביוגורט עד לחצי מהתכולה. יוצקים מעל את מחית האפרסק. מכניסים מקל במרכז ומכניסים למקפיא לפחות לשש שעות.