מתכון לארטיקים טבעיים

זוכרים שהיינו ילדים וארטיק קרח עלה שקלהיינו עוברים במכולת ותמורת שקל אחד מקבלים את כל האושר שהיינו צריכיםהיום רובנו כבר הורים לילדים ואנחנו נדהמים שארטיק קרח כבר עולה 3-4 שקלים ושלל ארטיקים ממותגים של כל מיני סדרות טלוויזיה מצוירות נמכרים בעשרה שקלים ויותר תמורת מנה מופרזת של צבעי מאכל וטעםאז היום מי שרוצה להשקיע יכול לעשות לילדים שלו (ולעצמוארטיקים טבעיים שווים במיוחד.

איך עושים ארטיק טבעי תוצרת בית?

זה ממש פשוטהרצוי זה מתקני פלסטיקסיליקון לארטיקיםאבל גם המצוי יכול להספיקסתם כוסות פלסטיק עם כפית שתשמש כמקלאו מכלי יוגורט ריקיםאם לא מדובר במתקן ייעודי לארטיקהוסיפו את המקלות לאחר שעתיים של הקפאה ואז החזירו למקפיא לכמה שעות נוספותהקפידו לא למלא עד הסוף מאחר שהנפח גדל בעקבות ההקפאה.

עבור ארטיק טבעי צריך כמובן את פירות העונה ועדיף להשתמש בפירות בשליםאפילו כאלה שנראים כבר בשלים מדיאפשר לשלב תבליניםעשבי תיבול ואפילו אגוזים.

ועכשיוקבלו כמה מתכונים.

ארטיק מנגו–קוקוס (שישה ארטיקים)

מצרכים

מנגו בשלמקולף וחתוך לקוביות

כף מיץ לימון

1/2 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס מי סוכר (מים וסוכר ביחס של 1:1)

הכנה: טוחנים הכל בבלנדרטועמים ומתאימים את המתיקות בהתאם לצורךמחדירים את הבלילה לתבניות הארטיקים ומקפיאים.

ארטיק לימונענע (שישה ארטיקים)

מצרכים

1/2 כוס מיץ לימון סחוט או ליים

2/3 כוס מי סוכר (מים וסוכר ביחס של 1:1)

כוס מים

חופן עלי נענע

הכנה: טוחנים הכל בבלנדרטועמים ומתאימים את המתיקות בהתאם לצורךמחדירים את הבלילה לתבניות הארטיקים ומקפיאים.

ארטיק יוגורט אפרסק

מצרכים

400 מל יוגורט 1.7%

כפות דבש

כפית מחית וניל

כוסות אפרסק חתוך לקוביות

1/2 כוס מיץ תפוזים

כף דבש

הכנה: מערבבים יוגורטדבש ומחית וניל.

טוחנים בבלנדר את מחית האפרסקאפרסקמיץ תפוזים ודבש.

ממלאים את התבנית ביוגורט עד לחצי מהתכולהיוצקים מעל את מחית האפרסקמכניסים מקל במרכז ומכניסים למקפיא לפחות לשש שעות.

 

מתכון לארטיקים טבעיים