מצרכים:
1 תבנית אינגליש קייק.חומרים:
15 גרם שמרים יבשים
350 מ”ל מים פושרים
450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח כוסמין
20 גרם (2 כפות) סוכר
15 גרם (כף שטוחה) מלח
100 גרם תערובת אגוזים קצוצים גס
100 גרם פירות יבשים קצוצים גס
1 תבנית אינגליש קייק.חומרים:
15 גרם שמרים יבשים
350 מ”ל מים פושרים
450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח כוסמין
20 גרם (2 כפות) סוכר
15 גרם (כף שטוחה) מלח
100 גרם תערובת אגוזים קצוצים גס
100 גרם פירות יבשים קצוצים גס
שלבי ההכנה:
1. לתוך קערת מיקסר, מכניסים את השמרים ו־100 מ”ל מים ומערבבים להמסה. שמים מעל קמח, סוכר ומלח ולשים במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה ותוך לישה – מים לקבלת בצק רך ומעט דביק.
2. הוסיפו אגוזים ופירות יבשים לבצק, לשים עוד 2 דקות לפיזור אחיד שלהם בבצק.
3. מחממים תנור ל־220 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית, ממלאים רק עד ל־3/4 מגובהה. מניחים להתפחה של 20 דקות. בעזרת הידיים משפריצים מים קרים על פני הבצק כך שיהיה רטוב.
4. מעבירים את התבניות לתנור ואופים 5 דקות. פותחים את דלת התנור ושוב מרטיבים את הבצק. אופים עוד 5 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־170 מעלות ואופים 25 דקות. מחלצים את הלחם מהתבנית ואופים 10 דקות נוספות. כדי לוודא שהלחם מוכן, נוקשים עליו קלות בתחתית, אם הוא משמיע צליל חלול הוא מוכן, אם לא אופים עוד 1־2 דקות.
תהנו 🙂