הקיץ כבר כאן, חם, אנחנו משתדלים להיות כמה שיותר במזגן כי החום הישראלים הרי בלתי נסבל בחודשים יולי-אוגוסט. להיות בתוך הבית גם מביא אותנו לאכול ורצוי לשמור על תזונה בריאה. גם אם מדובר בארוחה קלה או נשנושים אפשר לשמור על ארוחות מזינות, טעימות ובריאות, ולכן נציע לכם שני מתכונים לסלטי בריאות מרעננים בשילוב פיצוחים.
סלט פיצוחים עשיר עם חמוציות
נתחיל עם סלט קל להכנה (לא יותר מ-10 דקות עבודה), אשר יכול לרענן לכם את הקיץ וגם להיות תוספת נהדר לכל שולחן חג. הסלט מכיל כמות גדולה של פיצוחים בעלי ערך תזונתי עשיר.
המצרכים הדרושים: חסה שטופה, חצי כוס אגוזי מלך, <>חצי כוס קשיו טבעי, <>חצי כוס בוטנים קלופים טבעיים, חצי כוס גרעיני חמנייה, חצי כוס שקדים קלופים טבעיים, כוס חמוציות, 2 עלי נענה קצוצים, חצי כף סירופ רימונים, חצי כף סילאן, שמן זית, מלח ופלפל שחור, מעט פטרוזיליה קצוצה, 1 לימון סחוט.
הוראות הכנה: קולים את כל הפיצוחים על מחבת רחבה במשך מספר דקות, קוצצים את החסה ומניחים בתחתית של קערה גדולה. מערבבים את הפיצוחים הקלויים עם נענע ומניחים בקערה מעל לחסה. מוסיפים חמוציות ופטרוזיליה.
בקערה נוספת מערבבים שמן זית, סירופ רימונים, סילאן, מלח ופלפל שחור. לאחר יצירת רוטב שופכים אותו על הסלט, מערבבים היטב והסלט המרענן מוכן להגשה.
סלט סלרי מרענן עם חמוציות ופיצוחים
סלט קל במיוחד להכנה (פחות מ-5 דקות עבודה) בו תוכלו גם לאלתר ולהוסיף את סוגי הפיצוחים האהובים עליכם. בחרו ארבעה-חמישה סוגי פיצוחים מבין האפשרויות הבאות: אגוזי מלך, אגוזי לוז, אגוזי קשיו, שקדים, גרעיני חמנייה, בוטנים, אגוזי פקאן.
מצרכים נוספים: חמוציות, סלרי שלם קצוץ דק (כולל הגבעול והעלים).
לרוטב: רבע כוס סילאן, רבע כוס סוכר חום, רבע כוס סויה, לימון סחוט, פלפל שחור.
הוראות הכנה: מערבבים את החמוציות עם הסלרי. לקלות במשך דקה את כל הפיצוחים שבחרתם על מחבת רחבה ואז להוסיף סלרי. לערבב היטב את הרוטב בתוך כלי סגור ואז להוסיף אותו בכלי הגשה.
בתיאבון!