עוגת גזר,
היינה קינוח קלאסי שניתן גם להכין בצורה בריאה בעזרת מוצרים שניתן לרכוש בחממה דליברי.
הנה מתכון לעוגת גזר בריאה עם אגוזים ופירות יבשים – רכיבים:
2 כוסות קמח מלא
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות סודה לשתייה
2 כפיות קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק
1/2 כוס דבש
3 ביצים גדולות
2 כוסות גזר מגורר
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
לציפוי גבינת שמנת:
8 גרם גבינת שמנת דלת שומן
1/2 כוס חמאה ללא מלח
2 כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות בגודל 9 אינץ’.
2. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח.
3. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים יחד את רסק התפוחים, הדבש, הביצים והגזר המגורר.
4. מוסיפים לאט את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים, הצימוקים והחמוציות המיובשות.
5. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות המוכנות ואופים 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ נכנס ברכות.
6. הניחו לעוגות להתקרר בתבניות למשך 10 דקות, לאחר מכן הוציאו אותן מהתבניות והניחו אותן על רשת עד לצינון מלא.
7. להכנת ציפוי גבינת השמנת, טורפים יחד את גבינת השמנת והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, ממשיכים להקציף עד שהציפוי בהיר ואוורירי.
8. מורחים את הציפוי בין השכבות ובחלק העליון והדפנות של העוגה שהתקררה.
9. תהנו מעוגת הגזר הביתית הבריאה שלך עם אגוזים ופירות יבשים!
ניתן לעשות מתכון בריא ע”י שימוש בקמח מלא, ברסק תפוחים לא ממותק ודבש במקום סוכר מזוקק כדי להפוך. ניתן בין היתר לשחק עם המרכיבים ולנסות להחליף חלק מהמרכיבים כמו הוספת קצת קמח שקדים או קמח קוקוס, ולהשתמש באגוזים ופירות יבשים אחרים כמו משמש, תאנים או תמרים.