בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מחליטים להימנע מגלוטן כדי לשפר את הבריאות ולרדת במשקל. סופגניות ללא ספק הן דבר ממכר, מלאות סוכר ועשירות בפחמימות. בחנוכה הזה תכירו סופגניות בריאות ועימות שתרגיש כמו הדבר האמיתי. נסו את המתכון שלנו ונשמח לשמוע מה דעתכם. סופגניות גם טעימות וגם בריאות, לא תאמינו!
שנתחיל?
מצרכים ל-40 סופגניות קטנטנות וטעימות:
1.2 כוס קמח טפיוקה
1 כוס תערובת קמח ללחם נטול גלוטן
1.2 כוס קמח תירס דק
1.2 כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
1 כפית משפר אפייה
1.2 כוס תערובת קמח לעוגות נטול גלוטן
3 וחצי כוסות קמח קונדיטור ללא גלוטן
1 כף סיבים דקים
1.4 כפית מלח
3 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר וניל או תמצית וניל
4 כפות ברנדי או קוניאק
1.2 לימון סחוט
100 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
1/2 כוס מים פושרים
גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. תחילה מנפים את הקמחים, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
2. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמחים ומניחים בה את השמרים, חצי כוס חלב וסוכר ובוחשים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד ומעט דביק.
3. מניחים לבצק לתפוח למשך שעה. כשהבצק הכפיל את נפחו לשים שוב תוך הוספת מעט מלח, עד לקבלת בצק שאינו דביק.
4. בוצעים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לכדורים. מניחים את כדורי הבצק על משטח מקומח ופוחסים מעט. מכסים במגבת.
5. מוזגים לסיר שמן לטיגון עמוק וממתינים עד שהשמן לוהט. מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להשחמה.
את הסופגניות המוכנות מעבירים בעזרת כף מחוררת למסננת ולאחר מכן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
*טיפ מחממה: חשוב להימנע משמן רותח, כדי שפנים הסופגניות יהיה מוכן.