אוי לא, הילדים שוב יושבים מול המסכים ומנשנשים שוקולד וממתקים. הדור של היום הוא לא הדור של פעם ויש דברים שכבר כנראה לא נוכל לשנות. הם לא ישחקו בחוץ שעות על גבי שעות כמונו והם תמיד יבהו בסוג כלשהו של מסך ויהיו פחות קשובים. אבל זה לא אומר שאי אפשר להפוך את הנשנושים שלהם לבריאים יותר ובעלי ערך קלורי רב יותר. פירות יבשים יכולים להיות תחליף מתוק וטעים לשוקולדים ולשאר הממתקים המזיקים. קערות קבועות או הגשה של פירות יבשים בבית יביאו תוצאות מצוינות ובריאות. הם אפילו יאפשרו לילדים שלכם לוותר על ארון החטיפים.
היתרונות הבריאותיים של פירות יבשים הם רבים:
- מונעים עצירות ומסייעים למערכת העיכול. שזיפים ותאנים מיובשים עשירים בסיבים תזונתיים. הם מסייעים למנוע ולטפל במצב של עצירות. אחת הסיבות לכך היא שפירות יבשים מזינים את פעילות המעיים ומזרזים יציאות.
- חיזוק העצמות. פירות יבשים עשירים בסידן המחזק כידוע את העצם. כמה סידן? הרבה. אם בחצי כוס חלב יש 100 מ”ג סידן, אז ב-100 גרם תאנים מיובשות יש אפילו יותר – 150 מ”ג. תוספת סידן היא מרכיב חשוב בהריון בריא ולכן מומלץ לנשים הרות להרבות באכילת פירות יבשים. והנה נשנוש שבאמת טוב להכניס לפה בתקופה שאת רעבה הרבה יותר.
- חיזוק המערכת החיסונית. פירות יבשים צהובים וכתומים עשירים בוויטמין A ו-C ובנוגדי חמצון אשר מחזקים את הגוף ואת מערכת החיסון שלו. הם תורמים גם לעור בריא. אכילת פירות יבשים טובה גם לבריאות הלב ולאיזון לחץ הדם, מעלה את כמות הכולסטרול הטוב בגוף ואף יכולה להוות טיפול טבעי לדלקות בדרכי השתן.
- עשירים בברזל. גוף בריא חייב לצרוך ברזל על בסיס יומי כדי למנוע מצב של אנמיה. פירות יבשים מכילים ריכוז גבוה במיוחד של ברזל ועוזרים לחיזוק הגוף.
פירות יבשים לאוכל בריא
פירות יבשים יכולים להשתלב נהדר לא רק כנשנוש אלא גם כחלק מארוחת בריאות. להתענג על סלט קינואה או סלט חסה זה כיף גדול, אבל כאשר מוסיפים גם פירות יבשים מעשירים אותם בשפע של טעמים נוספים. לא תאמינו מה צימוקים, חמוציות או תמר מג’הול יעשו לסלטי הבריאות שלכם. הם יכולים להוות תוספת מצוינת גם למוזלי עם גרנולה או להשתלב בעוגות ומאפים.
פירות יבשים של חממה דליברי עד הבית
הפירות היבשים הטובים ביותר נמצאים בחממה, הבית של מוצרי הבריאות והאיכות בישראל. בחממה דליברי תוכלו להזמין עם שליח עד הבית את הפירות היבשים שישנו את התפריט שלכם ושל ילדיכם. הגיע הזמן להפוך את נשנושי השוקולד של אחרי הארוחה לנשנושי משמש; את המסטיקים לצימוקים; ואת סוכריות הגומי לחמוציות. הילדים שלכם ייהנו לא פחות בטעם וירוויחו גם ערך בריאותי.