שמן אבוקדו נחשב לאחד מהשמנים הראשונים שהופקו מצמחים והיו בשימושן של התרבויות הקדומות, יש האומרים, כי חלק גדול מהמרקחות שרקחו האצטקים לצורך ריפוי או טיפוח היו מבוססות על השמן הירקרק והמועיל הזה. בניגוד לרוב השמנים הצמחיים, אשר מקורם בזרעי הצמח, שמן אבוקדו כבישה קרה מופק מציפת הפרי, אותו חלק בשרני וטעים, אותו אנחנו אוכלים.
מה טוב כל כך בשמן אבוקדו?
1. שמן אבוקדו לעור הפנים – מספק לחות עמוקה.
2. מטפל בנזקי שמש. משמש כמסיכה להזנת העור וטיפוח. עשיר בויטמינים ומינרלים.
3. אנטי אייגינג.
4. מקל על אקזמה ופסוריאזיס.
5. שמן אבוקדו להזנת עור הגוף היבש.
6. שמן אבוקדו לשיער.
שמן קיק, למה הוא משמש?
תכונה בולטת המאפיינת את שמן הקיק היא מבנה חומצות השומן שבו, המשפיעות על ספיגתו בעור במהירות וביעילות, ולכן השימוש בשמן קיק אינו מותיר תחושת שומניות והוא אינו אוטם את העור.
נמצא כי בשימוש במריחה על העור, שמן קיק יכול לחדור לתוך השכבה הקרנית של העור, שהיא בעצם מחסום העור, שאמור למנוע חדירת חומרים ומזהמים לתוך הגוף, ולשמור על הלחות של העור, ובשל כך נחשב שמן קיק למלחח לעור.
מה כדאי לדעת?
1. הכנת מסיכה ביתית לטיפול ומניעת נשירת שיער.
2. טיפוח עור הפנים.
3. ניקוי עור הפנים באופן יסודי ועמוק, סופח ליכלוך.
זרעי פשתן, מה כדאי לדעת עליהם ומה ההיתרונות?
מפיקים מהזרע שמן לצריכה. השמן אינו מכיל סיבים אבל בצריכתו ניתן לקבל כמויות הרבה יותר גדולות של ליגנין ואומגה 3 מאשר באכילת הזרע השלם, אבל צריכת פשתן כשמן טומנת בחובה סיכון בריאותי עליו ארחיב בהמשך. בהקשר הזה האיכות בהחלט עדיפה על הכמות.
לפשתן אכן יש יתרונות בריאותיים והוא יכול להיות חלק מתפריט לשמירה על הבריאות הכללית או להוות כחלק מטיפול בעצירות, צרבת, דלקות קיבה וושט, בעיות הורמונליות, ויסות כולסטרול וגלוקוז בזרם הדם, דלקות בכלל ואף סרטנים תלויי אסטרוגן.
פשתן נחשב כטרנד ונמכר בצורות שונות כמו פשתן טחון, שמן פשתן, לחם פשתן, עוגיות פשתן תחת ״הכותרת״ בריא. צורות אלו של פשתן אכן מכילות את ערכיו הבריאותיים אבל יש סיכוי רב שהשמן שבפשתן מחומצן ולכן עדיף להימנע מאכילת פשתן בצורות האלו.
חשוב לציין שבשמן פשתן יש הרבה יותר ליגנין ואומגה 3 מאשר בזרע עצמו אך למרות זאת עדיף להימנע מצריכת שמן פשתן מפאת רגישותו הגבוהה לחימצון.
כדי ליהנות מהיתרונות מבלי להסתכן בנזקי חימצון עדיף לצרוך פשתן רק לאחר השרייה או לטחון ולאכול על המקום בשילוב עם מזונות לא חמי