משמש טבעי, ללא תוספת סוכר, עובר תהליך ייבוש בשמש או בתנור. המטרה שמירה על אורך חיים ממושך ואחסון המוצר ללא צורך בקירור. משמש טבעי שומר על ערכיו התזונתיים. ניתן להוסיף את המשמש למגוון מתכונים – לאפייה , לבישול וסתם כנשנוש בריא. בשל ערכיו התזונתיים הטובים, מומלץ כחטיף בריא.
משמש מיובש יתרונות בריאותיים
למשמשים מיובשים יש לא מעט יתרונות בריאותיים, המסייעים לנו ולמערכת העיכול בגופנו. משמש מיובש, הינו מקור מצוין לחלבון, סיבים, ויטמין A, ויטמין C וברזל. משמש מיובש, מכיל מגוון רחב של חומרים מזינים ומינרלים המספקים יתרונות בריאותיים לגוף. משמש מיובש, הינו דרך מצוינת לקבל את המנה היומית של אשלגן, שהוא רכיב תזונתי חשוב שעוזר לווסת את לחץ הדם ורמות הסוכר בדם.
משמש מיובש קלוריות
תהליך הייבוש של המשמש המיובש, מעשיר את הפרי בקלוריות וסיבים תזונתיים, המסייעים בשמירה על מערכת עיכול בריאה, מסייעים בירידה במשקל ותחושת שובע ממושכת. משמש מיובש נחשב כחטיף בריא, המספק אנרגיה, סיבים תזונתיים וויטמינים. משמשים מיובשים מכילים כ-241 קלוריות ל-100 גרם.
איך הכל התחיל?
משמש מיובש נוצר בתהליך ייבוש באמצעות השמש. משמש כמזון ללא צורך באמצעי קירור. בתהליך הייבוש הפרי משיל את הנוזלים המצויים בו, עד לייבוש מלא של הפרי וליצירת טעמים מרוכזים יותר, המעלים את רמת הסוכר של הפרי. כיום הייבוש נעשה באמצעות תנורים, חומרים משמרים ומשפרי צבע להארכת חייו. ישנם מקומות שהתהליך עדיין נעשה בטבעיות ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל.
ט”ו בשבט, הינו חג המסמל אכילת פירות יבשים ופירות בכלל מהארץ לציון ראש השנה של פירות האילן בישראל. היהודים שחיו בגולה, ללא אמצעי קירור, דאגו להכנת פירות מיובשים – פתרון מצויין אשר פתר את בעיית האחסון, שימור חייו של הפרי לאורך זמן וכך אפשר להם לחגוג את ט”ו בשבט.
חממה דליברי, מציעה מגוון רחב לרכישה אונליין באתר ובחנויות בסניפים חולון ומודיעין של משמשים במשקל, ביניהם: משמש מיובש, משמש טבעי ללא סוכר ומשמש אוזבקי. בין היתר תוכלו למצוא מגוון רחב של פירות יבשים, טריים ואיכותיים, עשירים בוויטמינים ופתרון מצויין כנשנוש בריא וכמובן לחגוג את ט”ו בשבט.